alla kategorier

Hem>Nyheter>Utställning Nyheter

Bioinneslutningsskydd för rektangulär hink

Tid: 2022-01-22 Träffar: 18

Rektangulär hink med 12 hål är speciellt utformad för att hantera 5 ml (13x100 mm) och 2 ml (13x75 mm) bloduppsamlingsrör (vacutainers). Med en total processkapacitet på upp till 48 rör samtidigt, ger utsvängningsrotorerna 48x5ml och 48x2ml hög arbetseffektivitet i sjukhusets diagnostiska laboratorier.

12
11

Men att arbeta i kliniska diagnostiska laboratorier innebär vanligtvis att arbeta med potentiellt smittsamma prover som blod eller andra kroppsvätskor. Men att hantera smittsamma mikroorganismer eller skadliga kemikalier är ganska vanligt även i forskningslaboratorier. För att säkerställa laboratoriepersonalens säkerhet och för att förhindra laboratorieförvärvade infektioner (LAI) eller andra hälsorisker måste rimliga försiktighetsåtgärder vidtas under hela arbetsflödet.

Centrifuger är en källa till aerosoler. Ett brett utbud av aktiviteter – inklusive att fylla centrifugrör, ta av lock eller lock från rör efter centrifugering, och avlägsna supernatantvätska och sedan återsuspendera pellets – kan leda till att aerosoler släpps ut i laboratoriemiljön.
Bioinneslutningsskyddet är därför viktigt för att centrifugera farliga prover, såsom bloduppsamlingsrör (vacutainers)

10
9

Bioinneslutningsskydd förhindrar inte bildning av aerosoler under centrifugering; snarare säkerställer de att aerosoler inte kan läcka från det slutna systemet.
Om ett rör går sönder eller läcker, öppna inte centrifugen på minst 30 minuter efter körningen. Eftersom detta inte alltid kan upptäckas innan du öppnar hinkarna eller rotorn (en plötslig obalans kan vara ett första tecken på rörbrott), rekommenderar vi att du alltid väntar minst 10 minuter innan du öppnar behållarna.
Du bör också lasta och lossa skoporna eller rotorn i ett biosäkerhetsskåp (särskilt inom virologi och mykobakteriologi) för att minimera risken för att aerosoler flyr ut.
Biosäkerhet är viktigt för labbarbetare, vi uppskattar mycket råd och förslag om att förbättra våra centrifugdesigner som kan skydda labbarbetare bättre.

Föregående:

Nästa:

Whatsapp: + 86-731-88137982 [e-postskyddad]